بهترینِ برادران، کسی است که در به جای آوردن خیرْ برترین یاور، در نیکیْ عامل ترین و نسبت به مصاحبانْ ملایم ترینِ ایشان است . [امام علی علیه السلام]
سرچشمه

هو العلیم

 

فاصبر لحکم ربک و لا تکن کصاحب الحوت اذ نادی و هو مکظوم

در برابر فرمان پروردگارت صابر باش و چون صاحب ماهی نباش که با دلی پر اندوه ندا داد

                                                                                          ( سوره قلم آیه 48 )

خداوند در این آیه نیز چون آیات دیگر انسان را دعوت به صبر می نماید . از نکات مهمی که می توان در این آیه بدان اشاره نمود :

حکم : قضاوت " نظر " رأی

در برابر رأی و نظر پروردگارت صبور باش چرا که حکم از حکمت می آید پس دستوری که خداوند صادر می نماید از روی علم و آگاهی است پس باید در برابر آن صبوری به خرج داد و دانست که حتما حکمتی در آن است .

صاحب حوت : حضرت یونس (ع)

آب نماد حکمت و علم و روشنائی است ماهی نیز حیوانی است که بیشترین مقدار تغذیه اش از آب است و به عبارتی در حکمت شناور است . خداوند در این آیه حضرت یونس را با عنوان صاحب حوت می خواند یعنی کسی که صاحب علم و آگاهی است ودر علم الهی شناور است

نادی : صدا " آواز بلند وقت اذان

به طور کلی خداوند در این آیه به این نکته اشاره می کند که در بابر آنچه به تو می رسد صبور باش و فکر نکن چون به درجه ای از علم رسیده ای باید در برابر هر آنچه به تو می رسد اعتراض کنی که این نتیچه ای جز پشیمان شدن ندارد . انسان عالم نه تنها نباید صدایش را بلند کند بلکه از درون خویش هم نباید چیزی بر خلاف حکم خداوند بخواهد چرا که این مستوجب عقوبت است .

 

                    بار ا لها در کنار مقام عالم بودن ما را به مقام صابرین برسان .



مرزلن ::: جمعه 85/5/13::: ساعت 10:8 عصر


لیست کل یادداشت های این وبلاگ